Thursday, August 27, 2009

Patlican yemegi

Malzeme:
800 gr patlican, 1 buyuk sogan, 1-2 biber, 2 domates

Patlicanlar kup kup dogranir (8-9 cm^3) ve tuzlu suda bekletilir. Sogan, biber ve domatesler yemeklik dogranir. Yemeklik derken, gene kup kup, ama daha kucuk. 3-4 yemek kasigi zeytinyaginin ustune sogan ve biberler konur. Ustune 1 sira patlican, sonra domates, sonra kalan patlicanlar, en ustune kalan domatesler konur. Bir iki cay kasigi tuz eklenir. Bir cay bardagi suyu ya tek basina ya da salca ile karistirarak ustune gezdirilir. Kapagi kapatilip orta ateste pismeye birakilir. 10 dakkada bir kontrol edilir, karistirilir. Takriben 30-40 dakkada piser.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment